ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Μ.Ι.Τ

Σοβαρές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο μουσουλμάνος που συνελήφθη στη Σαμοθράκη με την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς πρόκειται για κακουργήματα που επισείουν βαριά κάθειρξη, σε περίπτωση καταδίκης. Δύο δικηγόροι από την Ξάνθη , ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του 30χρονου.

Ο συλληφθείς κρατείται και ανακρίνεται στην Αλεξανδρούπολη μέχρις ώτου ανακριτής και εισαγγελέας καταλήξουν για την τύχη του.

Μέχρι την έλευση των δικηγόρων του φέρεται να έχει ομολογήσει με μεγάλη ευκολία - αδικαιολόγητη για κατάσκοπο- ότι αναλάμβανε αποστολές φωτογράφησης στην Περιφέρεια και το Βόρειο Αιγαίο, για τις οποίες αμείβονταν κατά περίπτωση. Κατά τα άλλα έχει εξακριβωθεί ότι πρόκειται για μουσουλμάνο από την περιοχή του Μ. Δέρειου Έβρου.

Είναι γεγονός ότι της σύλληψής του, ακολούθησαν διάφορα δημοσιεύματα, που επιδόθηκαν σε πλειοδοσία υπερβολικών αποκαλύψεων γύρω από τη δράση του συγκεκριμένου προσώπου, συνδέοντάς τον με ευκολία, τόσο με τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος όσο και με την τοπική ηγεσία της μειονότητας και το τουρκικό προξενείο. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ειπώθηκε από τον συλληφθέντα ενώ, παράλληλα, η ευκολία με την οποία γίνονται οι αποκαλύψεις και το εύρος τους, ενδεχομένως να μειώνει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου ατόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: