ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:«Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν να με σταυρώνουν καθημερινά»






ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

"ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

Ξεσηκωμός στην Τουρκία, μετά τη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αμερικανικό τηλεπτικό δίκτυο CBS στο «60 minutes» ,όπου εμφανίστηκε να δηλώνει ότι "κάθε μέρα μας σταυρώνουν στην Τουρκία". Η συνέντευξη, με την οποία ασχολείται σήμερα το σύνολο του τουρκικού Τύπου, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ανθέλληνα Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Θέλω να πιστεύω ότι είναι λόγια που ειπώθηκαν εκ παραδρομής" δήλωσε με απηλιτικές αιχμές πρός τον σκλάβο πατριάρχη μας ο Αχμέτ Νταβούτογλου, για τις δηλώσεις, που φαίνεται πως έγιναν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ανταποκριτή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύπου , όταν ετοίμασε πρόγραμμα για το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεολογική Σχολή της Χάλης.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να χαρακτηρίσει "ιδιαίτερα ατυχή την παρομοίωση με την σταύρωση", για να υπερασπιστεί την κατά τα άλλα δημοκρατική χώρα του, λέγοντας ότι "στην ιστορία μας και στα δικά μας έθιμα δεν υπήρξε ποτέ σταύρωση, ούτε θα υπάρξει" ξεχνώντας τις απανωτές γενοκτονίες που έκανε ο Μουσταφά Κεμάλ και πως "δεν μπορώ να συνδυάσω την παρομοίωση αυτή με την ώριμη προσωπικότητα του Πατριάρχη". Κατά τον Αχμέτ Νταβούτογλου "η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κοσμικό, δημοκρατικό κράτος δικαίου, και δεν αξιολογεί τους πολίτες της βάσει της θρησκευτικής τους ταυτότητας".;;;;!!!!!!!

Προκλητικά ο Τούρκος Υπουργός συνέχισε δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: "Αν ο αξιότιμος κύριος Βαρθολομαίος έχει παράπονα, μπορεί να τα διαβιβάσει σε μας, στις αρμόδιες αρχές. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε συγκρίσεις που δεν τις αξίζουμε." Η δικηγόρος Κεζμπάν Χατέμι, η οποία έχει πολλές φορές αναλάβει ενώπιον των τουρκικών δικαστηρίων υποθέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δήλωσε στο CNN Turk ότι είναι περίεργη η χρονική στιγμή που επελέγη για να κυκλοφορήσουν στην Τουρκία "δηλώσεις" που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, και πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ετοιμάστηκε πολλούς μήνες πριν, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Παρατήρησε, πάντως, ότι η "σταύρωση" που αποδίδεται στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν απέχει από την πραγματικότητα.!!!!!!!

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας ηγέτης που διακρίνεται για τη σοφία και τη μετριοπάθειά του, αλλά και για την αταλάντευτη υποστήριξη της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν η απογοήτευση ενός τέτοιου ηγέτη αποτυπώνεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, όσο στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας είδαμε, είναι χρέος όλων και κυρίως αυτών που φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα, να τον ακούσουν με προσοχή.", τόνισε ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ
ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΩΝ.
ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ
ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.
ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ.

Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: