EΦΕΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010



ΚΥΠΡΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010


Ακόμα ένας χρόνος φεύγει, εξελίξεις στο Κυπριακό δεν βλέπουμε. Οι πολιτικοί μας μας πλασάρουν το έκτρωμα,της ομοσπονδίας ως λύση. Μια λύση που μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στο μαρτυρικό νησί μας, που εδώ και χιλιάδες χρόνια απ'όσους κατακτητές και αν πέρασε κρατά τον ελληνικό χαρακτήρα του βαθιά μέσα του. Οι πολιτικοί μας με την διαστρέβλωση της παιδείας προσπαθούν να μας κάνουν εμάς,την νέα γενιά να ξεχάσουμε. Δυστυχώς πολλοί νεαροί έχουν ξεχάσει ότι η μισή τους πατρίδα είναι κατεχόμενη και συναναστρέφονται με τα άτομα που κατοικούν στα σπίτια μας. Αυτούς που έχουν προκαλέσει τόσα κακά στην Κύπρο και θέλουν να την τουρκοποιήσουν. Με αυτούς προσπαθούν οι «ηγέτες» μας να συνάψουν φιλίες. Τα σχέδια τους όμως δεν θα τους περάσουν, γιατί υπάρχουν κάποιοι ανυπότακτοι Ελληνες οι οποιοί δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το δίκαιο. Όταν τα άλλα παιδιά ζητούν από τον νέο χρόνο τελευταία μοντέλα κινητών ή εισητήρια σε χλιδατα ξενοδοχεία ή πόλεις , αυτοί οι ανυπότακτοι ζητούν την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ζητούν την απελευθέρωση ενός τόπου που δεν έζησαν ποτέ, ενός τόπου που περιμένει καρτερικά να ελευθερωθεί. Οι νεαροί αυτοί μεγάλωσαν με την ιδέα της ελευθερίας και το αίσθημα του δικαίου. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο μόνο την ελευθερία. Πολλοί μας αποκαλούν «φασίστες», «ακραίους» γιατί απλά είμαστε ενάντια στις ιδέες τους και τις σκέψεις τους. Τα θέλουν όλα δικά τους. Βάζουν τα κόμματα πάνω από την πατρίδα τους. Υπάρχουν κάποιοι όμως που μεγάλωσαν χωρίς κόμματα, με μια λέξη μονάχα στα χείλη τους «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».Δεν ζήσαμε τις βάρβαρες μέρες της τουρκικής εισβολής αλλά ζούμε τις συνέπειες. Η νέα γενιά απληροφόρητη και ανιστόριτη αγνοεί ότι η μισή μας πατρίδα είναι κατεχόμενη και ακολουθεί ότι του πλασάρει ο κάθε κομματάρχης. Η Κύπρος είναι Ελληνική αυτό το μαρτυρούν τα τόσα χιλιάδες χρόνια. Το μαρτυρούν οι αμέτρητες θυσίες αμούστακων παλλικαριών που οδηγούνταν προς τον θάνατο με την Ελληνική σημαία στα χέρια. Η τότε νεολαία πέθαινε για κάποια ιδανικά και αξίες, η δικιά μας απλά ξεχνά...


EΦΕΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Συμμαθητή/τρια,

η Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων εύχεται με τη σειρά της Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους. Χρόνια καλά, γεμάτα υγεία, γαλήνη και ευλογία.

Οι εξελίξεις που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και αυτές που ίσως να ακολουθούν θυμίζουν φρικιαστικές μέρες του παρελθόντος. Το γεγονός ότι η κοινωνία μας νοσεί, σε κάθε επίπεδο και βαθμίδα της, από την παιδεία, την άμυνα, την οικονομία και κατ’ επέκταση την εσωτερική διακυβέρνηση, μέχρι τις πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά τον εξωτερικό παράγοντα και ιδιαίτερα το Εθνικό μας πρόβλημα, είναι ένα πάγιο ζήτημα το οποίο πρέπει να προβληματίσει τον κάθε σκεπτόμενο και ευσυνείδητο πολίτη.

Παρατηρούμε από τη μια τους περίτεχνους χειρισμούς του κατοχικού ηγέτη Μ.Α. Ταλάτ και της Άγκυρας σε μια κρίσιμη καμπή των συνομιλιών, όπου, όροι όπως η ομοσπονδία άρχισαν να παραμερίζονται και θέτονται οι βάσεις για το παιχνίδι της συνομοσπονδίας. Από την άλλη όμως, βλέπουμε τους όποιους χειρισμούς του προέδρου της Κ. Δημοκρατίας να αποτυγχάνουν παταγωδώς. Οι “γενναίες προσφορές” στις συνομιλίες από μέρους του κ. Χριστόφια προς το “σύντροφο” και “φίλο” Ταλάτ, τονεκπαιδευόμενο στον 77 λόχο της ΤΜΤ από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας και οπλισμένο εισβολέα στον Αττίλα 1&2 του ’74, έφεραν το εθνικό μας θέμα σε χειρότερη θέση απ’ ότι ήδη βρισκόταν. Ευθύνη την οποία φέρει όχι μόνο ο Πρόεδρος, αλλά όλα τα κόμματα και η πολιτειακή αρχή. Από την κυβέρνηση, τη συνυπεύθυνη “διακυβέρνηση” έως την ανούσια και ανύπαρκτη “αντιπολίτευση”.

Αυτό που καλούμαστε να έχουμε όλοι κατά νου, είναι ότι οι εξελίξεις σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο αναμένονται ραγδαίες. Χρέος και καθήκον, λοιπόν, ολονών μας είναι να σκεφτούμε το μέλλον του τόπου μας και να αισθανθούμε βαρέα την ευθύνη προς τις επερχόμενες γενεές, γιατί αν εμείς δεν τις σκεφτούμε, εκείνες δε θα μας ξεχάσουν ποτέ…

Mε Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα

ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: