ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ




















Το πράσινο μπερέ είναι πολύ βαρύ να το φοράς!


Σε έντονα Ελληνικό φορτισμένο κλίμα βρέθηκαν μέλη των συλλόγων καταδρομέων Κομοτηνής, Ξάνθης και Λεμεσού, όπου οι Κύπριοι φιλοξενούμενοι τίμησαν τους Θρακιώτες καταδρομείς που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις εισβολής της Κύπρου το 1974 αλλά και που υπηρέτησαν στη μεγαλόνησο και πιο πριν.


Η συνάντηση ήταν γεμάτη φλογερούς Ελληνόψυχους λόγους και αίσθημα ευθύνης, φιλίας και συναδελφικότητας και πάνω από όλα υψηλό ηθικό , όπως και το εθνικό φρόνημα.

Ευχή από όλους σύντομα να ελευθερωθεί και να ενωθεί η Κύπρος με την

Μητέρα Ελλάδα.


Δημήτρης Μάρκου - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καταδρομέων Κομοτηνής :

<< Καλωσορίζουμε τους αδερφούς μας Κυπρίους….. Τους φιλοξενούμε στην όμορφη Κομοτηνή για να γνωριστούμε καλύτερα με την ευκαιρία που μας δόθηκε. Οι ίδιοι μας ζήτησαν να βραβεύσουν κάποιους από τους καταδρομείς που υπηρέτησαν στην Κύπρο από όποιο πόστο μπόρεσε ο καθένας. Έχουμε τέσσερεις καταδρομείς μέλη δικά μας και να σημειώσουμε ότι ήταν από τους πρώτους Έλληνες καταδρομείς που κατέφθασαν στην Κύπρο το 1974. Έχουμε ακόμα και τρείς καταδρομείς οι οποίοι ήταν στα
NORATLAS , την άτυχη εκείνη νύχτα στις 22 Ιουλίου 1974 >> .



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – Πρόεδρος Λέσχης Καταδρομέων Ξάνθης



<< Καλό είναι να γίνονται τέτοιες συναντήσεις πιο τακτικά , αφενός για να μην ξεχνάμε την ιστορία, το τι έγινε τότε, αφετέρου για να τιμάμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι το αξίζουν και πιστεύω ότι είναι παραμελημένοι από το επίσημο ελληνικό κράτος και έτσι δημιουργούνται και οι δεσμοί μεταξύ μας >>.





Ανδρέας Χατζηκτωρής - Πρόεδρος εφέδρων καταδρομών Λεμεσού

<< Καλώς σας βρήκαμε αδέρφια. Εμείς σαν σύνδεσμος καταδρομέων Λεμεσού τα τελευταία χρόνια εξορμούμε στην μητροπολιτική Ελλάδα με διαχρονικό πλέον σύνθημα: «Έλληνες του κόσμου ενωθείτε». Θέλουμε να γνωρίσουμε τους αδερφούς μας Έλληνες όπου και να βρίσκονται ξεκινώντας από την Ελλάδα. Να μπορέσουμε να δούμε πως σκέφτονται αυτοί και πως εμείς, να κάνουμε την μεγάλη προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε να εκπέμπουμε στα ίδια μήκη κύματος. Το έθνος κινδυνεύει από όλες της πλευρές και έσωθεν και έξωθεν και έχουμε υποχρέωση όσοι αγωνιούμε έστω και λίγο να σμίξουμε την αγωνία μας να την κάνουμε δύναμη να πεισμώσουμε και να αντισταθούμε σε οτιδήποτε ανθελληνικό>>.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΑΝ

ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ ΣΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ

ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΛΑΒΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ.




Ακολούθησαν βραβεύσεις με επίδοση πλακετών αναμνηστικών στους Ήρωες Θρακίωτες :Κων/νο Τρελλάκη, Κων/νο Δραγωίδη, Λεωνίδα Καραφύλλη, Γεώργιο Κούτρα, από τα Ν
ORATLAS το 1974 στους: Αθανάσιο Βαλέρα, Φίλιππα Καπλανίδη, Δημήτριο Ντικούδη και άλλους που υπηρέτησαν την επίμαχη περίοδο από την Ξάνθη.


ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣ’ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


http://eeevrou.blogspot.com


http://oentogerakitisthrakis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: