ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ : Κ. Παλαιολόγου 3

69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλ./Φαξ. 2531073784Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις

17 Ιουλίου 2008 στην

Αίθουσα της Ψευτοένωσης

Κομοτηνής συμμετείχαν τα μέλη που συγκροτούν την

Επιτροπή Τύπου του Κέντρου Έρευνας.

Ηταν οι :

Τζεμήλ Καπζά

Δημοσιογράφος της Εφημερίδας GUNDEM

Του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής

Και της πρακτόρισσας της Μ.Ι.Τ Χουλιά Εμίν

Ιμπραχήμ Τρακιαλή

Συνταξιούχος Υπάλληλος


Αμπτουλχαλήμ Ντεντέ

ο γνωστός Δημοσιογράφος


Χαλήλ Χακή

Δημοσιογράφος του Τουρκικού

Προξενείου Κομοτηνής


Ραxμή Αλή

Δάσκαλος – Συγγραφέας


Μουτζαχήτ Μουμίν

Δάσκαλος – Εκδότης του Ψευτοπεριοδικού ΣΑΦΑΚ


Μουσταφά Ταχτσίνογλου

Δάσκαλος – Συγγραφέας


Χακάν Μουμίν

Φιλόλογος


Τεβφίκ Χουσεϊνογλου

Καθηγητής – Συγγραφέας


Ισμαήλ Βιτσακτσή

Ερευνητής – Συγγραφέας


Ριζά Κιρλιντοκμέ

Ερευνητής – Συγγραφέας


Μεχμέτ Χατίπογλου

Δημοσιογράφος – Σκιτσογράφος


Ριτβάν Χασάν

Καθηγητής – Ερευνητής


Αχμέτ Καρά

Δικηγόρος (Σημερινός πρόεδρος της παράνομης

Ψευτοένωσης Ξάνθης )


Αλή Χουσεϊνογλου

Φοιτητής


Και φυσικά ο Πρόεδρος Του Ερευνητικού Κέντρου

Ο ΠΡΏΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΓΚΑΛΗΠ ΓΚΑΛΗΠ


Στη συνεδρίαση είχε συζητήθηκε ο σκοπός της συγκρότησης του Κέντρου Έρευνας, τι στόχους θα πρέπει να έχει και ειδικότερα αποφασίστηκε να ερευνηθεί η άγνωστη Ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης !!!!.


Επίσης συζητήθηκε το θέμα των Ιστορικών Τουρκικών Μνημείων που αποδεικνύουν την ύπαρξη της Τουρκικής Μειονότητας και αποφασίσθηκε να ερευνηθούν οι επιγραφές των μνημείων και των τάφων, να φωτογραφηθούν και αφού γίνει η αρχειοθέτηση αυτών να γίνει η μελλοντική έκδοσή τους σε βιβλία.


Να συγκεντρωθούν, οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία που έχουν εκδοθεί στη Τουρκική γλώσσα από το έτος 1923 και εντεύθεν όπως επίσης τα άρθρα και οι εργασίες που δημοσιεύθηκαν στη Τουρκία, στην Ελλάδα και στον κόσμο και αφορούν τη Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και ακόμα να συλλεχτούν τα πρακτικά των συνεδρίων και των συνδιασκέψεων, τα άρθρα και οι γραπτές εργασίες προκειμένου αυτές να αναλυθούν και να αξιολογηθούν.


Να Εντοπισθούν οι Ικανοί Νέοι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που έχουν τάσεις στο να ενθαρρυνθούν τις προσπάθειες αυτές με απώτερο σκοπό το όφελος του Κέντρου Έρευνας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Ξεκάθαρα ζητάγανε Γενίτσαρους να φανατίζουν κατά της Ελλάδος τους φιλήσυχους Έλληνες Μουσουλμάνους )


Να γίνει ευρεία και σε βάθος έρευνα και να αποτυπωθεί η «γλώσσα» και η μουσική της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης είτε αυτή είναι προφορική είτε είναι γραπτή. Να βρεθούν και να εκτυπωθούν τα μη εκδοθέντα Τουρκικά Μειονοτικά γραπτά έργα τέχνης. Να εντοπισθούν και να ενθαρρυνθούν στις προσπάθειές τους αυτές οι Νέοι της Τουρκικής Μειονότητας που έχουν ικανότητες σε καλλιτεχνικούς και εικαστικούς τομείς.


Να συγγραφεί και να εκδοθεί ένα βιβλίο-λεύκωμα στο οποίο θα αποτυπώνονται τα Τούρκικα χωριά της Δυτικής Θράκης !!!!!!!!! στα οποία θα αναγράφεται η ιστορία και τα ιστορικά τους μνημεία όπως (τα σχολεία, τα τζαμιά, τα μεστζήτ, οι τεκκέδες, τα παντοχεία, τα χαμάμ, οι μεντρεσέδες, οι βρύσες και τα γεφύρια). Ακόμα, στο βιβλίο αυτό θα συμπεριληφθούν όλα τα Τουρκικά μειονοτικά χωριά που εγκαταλείφτηκαν !!!!!!!! των οποίων θα εξιστορηθεί η ιστορία και οι λόγοι για τους οποίους τα χωριά αυτά ερήμωσαν.Να μεταφραστούν στα Τουρκικά όλα τα σημαντικά έργα που εκδόθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αφορούν την Τουρκική Μειονότητα.Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται Δύο χρόνια και το Ελληνικό Κράτος

Μαζί με τις αρμόδιες Διωκτικές αρχές αλλά και τις υπηρεσίες Κρατικής Ασφαλείας Δεν προέβησαν σε καμία μα καμία ενέργεια ώστε να μπει φραγμός και να

Αποτρέψει αυτήν την Ψευτοεταιρία που ο καθένας συμπεραίνει πως

Το μόνο μέλημά της είναι να διαταράξει το ειρηνικό κλίμα

Της συμβίωσης Χριστιανών και Ελλήνων Μουσουλμάνων στην

Ακριτική Θράκη μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μας θέσανε φίλοι μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ερωτήματα για τον ρόλο που ασκούν οι διωκτικές αρχές σήμερα στην ΘΡΆΚΗ και το τι θα έπρεπε να είχανε κάνει και δεν κάνουν που δυσκολευτήκαμε και εμείς οι ίδιοι να τα απαντήσουμε…………..


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>>

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>>

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>>

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: