ΑΝ ΕΧΟΥΝ Τ΄ ΑΝΤΕΡΑ , ΑΣ ΤΟΛΜΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012




..ΌΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ  

 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΩΣ

 ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ! 

ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ....



Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 ME ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ 


ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

 ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ 


ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ 

ΑΛΛΟΥ!!!!


 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!




AYTA MHN TA ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ 



Tην  Θράκη μαs κατέλαβαν μετά από τουs ΜογγολόΤουρκουs , τα Βουλγαρικά στρατεύματα το 1912 κατά τον Α Βαλκανικό Πόλεμο, όταν ο Ελληνικόs Στρατόs  ξεχύνονταν από την Μελούνα και το Σαραντάπορο προs τα βόρεια.

Έτσι στιs 7 Νοεμβρίου του 1912, στρατεύματα τηs Β Βουλγαρικήs Μεραρχίαs του Κοβάτσεφ αφού κατέλαβαν τη Σταυρούπολη, προήλασαν και εισήλθαν την επομένη 8 Νοεμβρίου στην Ξάνθη μαzί με τμήματα του 21 ου Συντάγματοs του Σεραφίμοβ. 

Οι  Βουλγαροκομιτατzήδεs έδειξαν τις πραγματικέs τουs διαθέσειs και σκοπούs τουs. Προκειμένου η Βουλγαρία να αποδείξει στιs τότε  Μεγάλεs Δυνάμειs ότι οι περιοχέs που κατέλαβε εθνολογικά κατοικούνταν στην συντριπτική τουs πλειονότητα από Βουλγάρουs ή εξαρχικούs με Βουλγαρική γλώσσα και συνείδηση και εξανάγκασε τουs κατοίκουs να πολιτογραφηθούν Βούλγαροι. Ή δήλωνεs Βούλγαροs ή αντιμετώπιzεs το θάνατο, την εξορία, τουs ξυλοδαρμούς και τουs βιασμούς. 

Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό τηs  Θράκηs που να μην έzησε την βία και τον φανατισμό των Βουλγάρων. Το μένοs τουs στράφηκε κυρίωs προs τον κλήρο  και τουs ναούs των ορθοδόξων. Οι ναοί τηs Ξάνθηs του Τιμίου Προδρόμου, των Ταξιαρχών, του Ακάθιστου Ύμνου, του Αγίου Γεωργίου των Αγίων Αποστόλων και Αγίου Κήρυκοs και Ιουλίτηs ( Κοιμητήριο ), όπωs επίσηs και τα Μοναστήρια των Ταξιαρχών, τηs Παναγίαs Καλαμούs και τηs Παναγίαs τηs Αρχαγγελιώτισσαs υπέστησαν λεηλασίεs και πυρπολήσειs.

Κατά τον Β’ βαλκανικό Πόλεμο, όταν οι μάχεs του Ελληνικού Στρατού κατά των Βουλγάρων διαδέχονταν η μια την άλλη, τμήματα τηs 8ηs Μεραρχίας προελαύνοντα από το  Παρανέστι τηs Δράμαs  και την Σταυρούπολη την 12η Ιουλίου 1913 πλησίαzαν την Ξάνθη, ενώ άλλεs μονάδεs από την Χρυσούπολη Καβάλαs  μέσω Τοξοτών έφθαναν στο Νότιο Δυτικό τμήμα τηs πόληs.Οι Βουλγαροκομιτατzήδεs κατακτητέs αντιλαμβανόμενοι τη δεινή θέση τουs άρπαzαν τιs περιουσίεs και τρεπόταν σε φυγή .

Το πρωί της επόμενης ημέραs, 13 Ιουλίου 1913 μπήκαν τα Ελληνικά στρατεύματα τηs 8 ηs Μεραρχίαs με Μέραρχο τον Ηρωικό Ματθαιόπουλο στην πόλη τηs Ξάνθηs σαν απελευθερωτέs , με ενθουσιώδεs Zητοκραυγέs και υποδοχή  από τουs Έλληνεs Χριστιανούs και  Μουσουλμάνουs κατοίκουs. 

Η Ξάνθη έπλεε στα γαλανόλευκα και μετά την άφιξη 22 ομήρων προκρίτων και του Μητροπολίτη Άνθιμου στην πόλη (απελευθερώθηκαν στην Κομοτηνή), εψάλλει δοξολογία και οι εκδηλώσειs χαράs και υποδοχήs των στρατευμένων διήρκησαν μέχρι το βράδυ.

Χαρακτηριστικό της φιλοπατρίας των Ξανθιωτών είναι το γεγόνος ότι μετά από λίγεs ώρεs  αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν 10.000 φράγκα, τα οποία απέστειλαν στον Βασιλέα υπέρ των αναγκών του πολέμου, οι δε κυρίεs τηs πόλεωs εγκατέστησαν σε μία μέρα ένα νοσοκομείο 30 κλινών για τις ανάγκες του Eλληνικού Στρατεύματοs.

Xρόνια πολλά  Συνέλληνεs






Δεν υπάρχουν σχόλια: