ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Σάββατο πρόs Κυριακή 21ηs Απριλίου 
TEΡΜΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ 

Ώρα 00:01 της 21ης Απριλίου... Ο Ταξίαρχος (ΤΘ) Στ. Παττακός, Διοικητής του ΚΕΤ (Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων), καλεί στο  γραφείο του τον Υποδιοικητή, Συνταγματάρχη (ΤΘ) Κωνσταντίνο Μαυροειδή, και τον Επόπτη Ασφαλείας, Επίλαρχο (ΤΘ) Ηλία Θεοδωρόπουλο, και τους διατάσσει να θέσουν το Κέντρο σε ενισχυμένο συναγερμό, βάσει του σχεδίου "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ".

Μιάμιση ώρα αργότερα στις 01:35... Ομιλών σε συγκέντρωση Αξιωματικών, Δοκίμων Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών, ανακοινώνει σε αυτούς ότι «αι Ένοπλοι Δυνάμεις της Πατρίδος μας απεφάσισαν να θέσουν τέρμα εις το χάος εις το οποίον ωδηγείτο η Πατρίς υπό της φαύλου πολτικής ηγεσίας της!» Επανελθών στο  γραφείο του o Tαξίαρχος Παττακός, ενημερώνεται από τον Συνταγματάρχη (ΠΒ) Οδυσσέα Τσιλιόπουλου, συνδέσμου με τον Γ. Παπαδόπουλο. Ακολούθως προσκαλούνται οι αξιωματικοί του ΚΕΤ, λαμβάνουν ο καθένας ξεχωριστά  εγγράφος την διαταγή της αποστολής τους, και αναχωρούν  προς εκτέλεσίν της.
Σε λίγο θα τεθεί τέρμα στην φαυλώτητα και θα συλληφθούν όλοι οι ξεπουλημένοι και προδότες πολιτικάντηδες και τα ανθελληνικά τσιράκια τους.







Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου,ο Νικόλαος Ντερτιλής ,μετά από διαταγή,  με μια χούφτα άνδρες εφαρμόζοντας το σχέδιο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, που από τότε διδάσκεται σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του κόσμου (για την ακρίβεια διδάσκεται η αντιμετώπισή του από τις κυβερνήσεις αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευφυές και αποτελεσματικό για την ανατροπή κυβερνήσεων) ελέγχει με ένα μόνον Μηχανοκίνητο Τάγμα το σύνολο του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Ήταν από τα επιτεύγματα για τα οποία έπειτα επαιρόταν «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα».
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τις 20 πρός 21/4/1967, ο Ν. Ντερτιλής και το τάγμα του βγήκαν για να ελέγξουν 28 στόχους στας Αθήνας. «Στις 3:50 το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση». Ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει και η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,  ήταν για την Ελλάδα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ που περίμενε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: