H KATAΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Κυριακή  28  Ιουλίου  2013

ΣΠΑΣΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ !!! 


Η κατάσταση στην Θράκη , κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνετε  , η Αθήνα αδιαφορεί εγκληματικά  και το όλο κλίμα μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι .Προχθές  περίπου δεκαπέντε νεαροί γενιτσαρεμένοι μουσουλμάνοι , πήγανε στο χωριό Αυξέντιο Ξάνθης , σπάζοντας, πετώντας στον δρόμο και κατουρώντας πάνω στις εικόνες , μικρού παρεκλλησιού που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Μάλιστα, κατάφεραν να ξηλώσουν και τον σταυρό από την σκεπή του παρεκκλησιού !
Στις 08.00 το πρωί της 24ης Ιουλίου 2013, οι κάτοικοι του χωριού Αυξέντιο Ξάνθης , αντίκρισαν έντρομοι και αγανακτισμένοι ένα αποτρόπαιο θέαμα. Οι εικόνες, το καντήλι και ο σταυρός από την σκεπή του παρεκκλησιού βρίσκονταν σπασμένα και πεταμένα στον δρόμο. Το πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι οι Μογγολότουρκοι  δεν αρκέστηκαν στο σπάσιμο, αλλά κατούρησαν και πάνω στις εικόνες !!!

 Οι αστυνομικοί , μετά από καταγγελία των χωρικών όταν έφθασαν , έλεγξαν το χώρο και  πήραν αποτυπώματα.  Διαβεβαίωσαν επίσης πως θα προβούν σε προσαγωγές και ανακρίσεις. 

Αυτή η επίθεση, όπως μάθαμε από τους κατοίκους, δεν είναι η πρώτη. Προς τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου (2012), πάλι εγκάθετοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, έλυσαν, πέταξαν και ποδοπάτησαν την Ελληνική σημαία που βρίσκεται στον ίδιο χώρο πλησίον του παρεκκλησίου. Την σημαία είχε μαζέψει ο Ιερέας του χωριού, ο οποίος ανάρτησε ξανά στον ιστό της.

Πριν λίγες μέρες επίσης, ομάδα νεαρών γενίτσαρων του Ψευτομουφτή Α.Μετέ, έσπασε τις λάμπες από τους στύλους ηλεκτροδότησης της πλατείας του χωριού, γεγονός που καθιστά την όλη επίθεση προμελετημένη.

Φυσικά και δεν θα καθήσουμε με τα χέρια σταυρωμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: