Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ * ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ

Σάββατο  23  Νοεμβρίου  2013



Εξαθλίωση, υφίστανται οι Ελληνορθόδοξες εκκλησίες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, μετά την τουρκική εισβολή, ενώ  η κατάσταση τους μόνο θλίψη μπορεί να μας φέρει. Κατεστραμμένες εκκλησίες, κατεστραμμένα κοιμητήρια, εκκλησίες που μετατράπηκαν σε τζαμιά, είναι η σημερινή κατάσταση στο κατεχόμενο βόρειο μέρος της Κύπρου μας !!!




Με την εισβολή των σκύλων Μογγολότουρκων το 1974, ήρθαν στην κατοχή τους περίπου 500 εκκλησίες και  άλλα χριστιανικά μνημεία, πολλά εκ των οποίων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Υπάρχουν 17 παλιά τζαμιά στο νότιο τμήμα της Ελεύθερης Κύπρου, τα οποία είναι όλα προστατευόμενα από την κυβέρνηση και συντηρούνται από το κράτος. Έντεκα από αυτά αρχικά κτίστηκαν ως εκκλησίες και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε τζαμιά, κάτω από την οθωμανική κυριαρχία. 


Η κυβέρνηση όμως των προδοτών της Κύπρου δεν έχει μετατρέψει τα τζαμιά ξανά σε εκκλησίες και διευκολύνει ενεργά τη χρήση τους από τους Μογγολότουρκους.


Επίσης εκτιμάται πως έχουν κλαπεί από 15 έως 20 χιλιάδες εικόνες, χιλιάδες βιβλία, καθώς τοιχογραφίες και ψηφιδωτά εκτός από τις πολυάριθμες επιτάξεις Ελληνικών περιουσιών και την παράνομη κατοχή της Βορεία Κύπρου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: