ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/1/2014 ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ .

Κυριακή  19  Ιανουαρίου  2014

Η  Συγκυβέρνηση τηs Αθήναs , αποφάσισε 
να επιτρέψει να μετατραπεί η Θράκη μαs 
σε φωλιά πρακτόρων του εxθρού και 
Γκρίzων Λύκων !!! 
 Ντοκουμέντο !!!

Εσύ Έλληνα ακρίτα τηs Θράκηs που
 ρέει το Ελληνικό αίμα στιs 
φλέβεs σου και  αισθάνεσαι ότι δεν είσαι 
δουλάκι των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων 
και των καταxραστών Εθνικού xρήματοs και 
ραγιάs αυτών που διέλυσαν την Ελλάδα .... 

ΤΟΤΕ 

Πάρε στα xέρια σου τον ΣΤΟΧΟ 

ΚΑΙ ΕΛΑ  ΣΗΜΕΡΑ 19/1/2014 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΤΙΣ  18:ΟΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ  ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ Η ΙΔΙΑ ΣΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ,
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ , ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ 
ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ !!!

ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝΕ ΤΕΛΟΣ !!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!!



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΧΗ 
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ 
ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΟ  ΔΙΣΤΟΜΟ 

Η Μάχη στο Δίστομο κατά την επανάσταση του 21 είχε  νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες. Ήταν μια από τις πιο φημισμένες μάχες, όχι μόνο επειδή οι Έλληνες πολέμησαν με μανία και νίκησαν πολυπληθέστερο εχθρό, αλλά διότι ο Ομέρ Πασάς, ο ήρωας των Οθωμανών ηττήθηκε, ο οποίος θεωρείτο ανίκητος.

Οι Μογγολότουρκοι εμφανίστηκαν από τις 17 Ιανουαρίου 1827 το πρωί έξω από το Δίστομο, το οποίο κρατούσαν 300 Σουλιώτες με αρχηγό τον Ν. Μπότσαρη μαζί με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Κουτσονίκα, τον Χρήστο Κουτσονίκα, τον Ιωάννη Μπραιρακτάρη,τον  Ν. Κάσκαρη και τον Ιωάννη Μπιλπίλη.

Οι Έλληνες βγήκαν και ακροβολίστηκαν, αλλά όταν είδαν το σμήνος των εχθρών κλείστηκαν στα οχυρώματα και έστειλαν μήνυμα στα Σάλωνα να έρθουν για βοήθεια. Την επόμενη μέρα επιτέθηκαν ορμητικά οι εχθροί και έγινε μανιωδέστατος πόλεμος, και οι Έλληνες αποκλείστηκαν από όλες τις μεριές.  Στις 19 Ιανουαρίου , όρμησαν οι εχθροί από αριστερά και από το κέντρο και μπήκαν στο χωριό και κατέστρεψαν με τα χέρια τους τα περιφράγματα των οχυρωμάτων. Επιτέθηκαν και στο ισχυρό οχύρωμα του προφήτη Ηλία με δύναμη, αλλά οι Ηρωικοί ελάχιστοι Έλληνες υπερασπιστές ,έδειξαν άλλη τόση τόλμη, ανδρεία ψυχής και απαραδειγμάτιστη καρτερία, ρίχνοντας σφαίρες μανιωδώς και με επιτυχία κατά των εχθρών. 

Κατά την διάρκεια της μάχης έφτασε και ο Γενναίος ΄Ηρωας Γεώργιος Δράκος με διακόσιους Έλληνες και επιτέθηκε στους εχθρούς και τους έκανε να φύγουν στους λόφους. Οι υπόλοιποι βλέποντας την κατάσταση έφυγαν και αυτοί τρέχοντας από το χωριό, ενώ οι Έλληνες τους σκότωναν κατά την φυγή. Από τους Μογγολότουρκους σκοτώθηκαν ογδόντα, και άλλοι τόσοι πληγώθηκαν, ενώ από τους Έλληνες σκοτώθηκαν δύο και οκτώ πληγώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο Μπότσαρης ελαφρά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: