EΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ !!!

Κυριακή   9  Μαρτίου  2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

Η ημέρα αυτή είναι ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ελληνορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού. Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στην Αυτοκρατορία μας, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορά μας Θεοφίλου (840 - 843 μ.Χ.).

Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια. Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ' ο Ίσαυρος (717 - 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων. Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η Αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες. Οι διώξεις φοβερές. Μεγάλες πατερικές μορφές ανάλαβαν να υπερασπίσουν την Ελληνορθόδοξη πίστη. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος, η οποία διατύπωσε με ακρίβεια την οφειλόμενη τιμή στις ιερές εικόνες. Σε αυτή επίσης διευκρινίστηκαν και άλλα δυσνόητα σημεία της  πίστεως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποκρυστάλλωση του Ελληνορθοδόξου δόγματος και να ομιλούμε για θρίαμβο της Ελληνορθοδοξίας μας.


Βεβαίως η ηρεμία δεν αποκαταστάθηκε, διότι εξακολουθούσαν να βασιλεύουν εικονομάχοι αυτοκράτορες. Στα 843 η ευσεβής αυτοκράτειρα Θεοδώρα, επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ του Γ΄, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ελληνορθοδοξίας.

Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει 
στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός. Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

Η ΘΥΣΙΑ ΧΑΡΙΝ ΥΠΕΡΤΑΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ
 Η ΠΑΤΡΙΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 
ΔΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 
ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΜΜΕΝΗ.


Η πρώτη ημέρα κυκλοφορίαs του "ΣΤΟΧΟΥ" είναι η Πέμπτη, αλλά η Εφημερίδα όλων των Ελλήνων βρίσκεται στα περίπτερα ΟΛΗΣ τηs εωs τώρα απελευθερωμένηs Ελλάδοs (και τηs Κύπρου συμπεριλαμβανομένηs) για όλη την εβδομάδα. 
Δεν πρέπει να υπάρxει ούτε ένα σημείο διάθεσηs τύπου,  
που να μην έxει τον "ΣΤΟΧΟ". 

Στην Κύπρο μαs η διάθεση γίνεται από 
ΟΛΑ τα σημεία διάθεσηs Ελλαδικού τύπου. 

Η ανάρτηση τηs εφημερίδαs  
είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και σε 
εμφανέs σημείο  κατά την
   κυκλοφορία τηs. 

Αν δεν βρείτε τον "ΣΤΟΧΟ" ενημερώστε  
στο  e-mail :  stoxos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: