H TOYΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ





ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Η τουρκική επιθετικότητα
04.08.2009

Οι σύμμαχοί μας στο Ν.Α.Τ.Ο. να αντιληφθούν ότι η τακτική της ανοχής και ενθαρρύνσεως των Τούρκων δεν συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στη Μεσόγειο
Εκλεκτοί ομογενείς του Σικάγου, είχαν επενδύσει πολλές ελπίδες στις προεκλογικές επαγγελίες, τη συνέπεια και τα προβαλλόμενα ιδανικά του κ.Ομπάμα. Επίστευαν δε, ότι όταν αναλάβει την προεδρεία των Η.Π.Α. θα αποδειχθεί πως είναι ο περισσότερο ένθερμος υποστηρικτής των δικαίων του Ελληνισμού, από όλους τους προηγουμένους Προέδρους των Η.Π.Α. Δυστυχώς απατήθηκαν οικτρά.
Η επίσκεψή του κ.Ομπάμα στην Τουρκία, αμέσως μετά την εκλογή του, και όσα εδήλωσε περί του ρόλου και της σπουδαιότητος τάχα αυτής για τις Η.Π.Α., διέψευσαν τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Συγχρόνως όμως απεθράσυσαν και εξαχρείωσαν τους ιθύνοντες στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, με συνέπεια έκτοτε, όχι μόνο να συνεχίζονται, αλλά και να αυξηθούν οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Τα τελευταία πέντε ή και περισσότερα χρόνια, οι Τούρκοι, τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες της αυξημένης τουριστικής κινήσεως στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια, είχαν δεχθεί την τήρηση ενός moratorium αποφυγής αεροπορικών και ναυτικών παρενοχλήσεων. Με σκοπό τη διατήρηση καταλλήλου ηρέμου κλίματος στην περιοχή, ικανού να προσελκύσει ή, τουλάχιστον, να μην απομακρύνει τους ξένους τουρίστες.
Αφότου όμως ο κ.Ομπάμα, με τις άνω δηλώσεις του, ανήγαγε την Τουρκία σε σπουδαίο στρατηγικό σύμμαχο των Η.Π.Α., στον προθάλαμο της Ευρώπης και της Ασίας, οι Τούρκοι έγιναν θρασύτεροι και κυνικότεροι. Αύξησαν τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και με πτήσεις, πάνω από κατοικημένα με ελληνικούς πληθυσμούς νησιά.
Ο εκνευρισμός τους μάλιστα και οι αντιδράσεις τους εντάθηκαν περισσότερο, αφ΄ότου άρχισαν οι περιπολίες στο Αιγαίο πλοίων χωρών της Ε.Ε. Διότι αυτά κινούνται αναγκαίως στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, που συμπίπτουν με εκείνα της Ευρώπης. Αγνοούν δε ή παραβλέπουν τις, περί γκρίζων ζωνών, κακόπιστες και αβάσιμες θεωρίες της Άγκυρας.
Η επιθετικότητα των Τούρκων εξεδηλώθη περαιτέρω και με δύο άλλα μεσολαβήσαντα γεγονότα:
Τη σύλληψη στη Σαμοθράκη ενός 30χρονου Έλληνα μουσουλμάνου, κατοίκου του χωρίου Μεγάλου Δέρειου του Βορείου Έβρου, πλησίον της Αλεξανδρουπόλεως, όπου ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου και διατηρεί φωτογραφείο. Συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Ε.Υ.Π., της Αστυνομίας, και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πάνω του ευρέθηκαν εξακόσιες (600) φωτογραφίες, οι οποίες ήταν άρτιες τεχνικά, οι δε τετρακόσιες (400) από αυτές αξιολογούνται από αρμοδίους ως πολύ σοβαρές.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι φωτογράφιζε ευαίσθητα και στρατηγικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, κατ΄εντολήν Τούρκων αγνώστου ταυτότητος, οι οποίοι τον επλήρωναν με 500 ευρώ για κάθε ειδική αποστολή του, ενήργησε δε 8 ειδικές αποστολές, κατά τις οποίες τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες σε κάθε μία.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος απεικονίζονται πολύ ειδικές λεπτομέρειες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που δεν μπορούν να απεικονισθούν από δορυφόρο, παρά μόνο από επίγεια λήψη. Δεν έγινε γνωστό πώς ανακαλύφθηκε η κατασκοπευτική δράση του άνω μουσουλμάνου. Εάν δηλαδή τον ανακάλυψαν οι Αστυνομικές Αρχές ή η Ε.Υ.Π. ή συνελήφθη κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας.
Εάν συμβαίνει το τελευταίο είναι πολύ πιθανόν η καταγγελία να έγινε με σκοπό την τρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού, δια της αποκαλύψεως της κατασκοπευτικής δράσεως του συλληφθέντος και του εξ αυτής ευλόγου συμπεράσματος ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν ακόμη και πολεμική επιχείρηση εναντίον της χώρας μας.
Το άλλο γεγονός, που ακολούθησε, είναι η σύλληψη στην Τουρκία μελών μιας εξτρεμιστικής οργανώσεως, που σχεδίαζε την κατάληψη του Ιερού Ναού της Παναγίας της Εφέσου και την σύλληψη των εκεί ευρεθησομένων πιστών ως ομήρων. Συνήθως παρευρίσκονται πολλοί πιστοί, διότι, κατά την παράδοση, στον ναό αυτό είχε ενταφιασθεί η Παναγία.
Η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε παρακρατική οργάνωση, που είναι παρακλάδι εκείνης, η οποία επεδίωκε την πτώση του κ.Ερντογάν και της κυβερνήσεώς του. Και τούτο, διότι η τελευταία εθέσπισε διάταξη νόμου, κατά την οποία τα μέλη της οργανώσεως αυτής –κατά το πλείστον στρατιωτικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι– δεν θα δικάζονται από το στρατοδικείο, αλλά από τα κοινά ποινικά δικαστήρια.
Όλα αυτά όμως και προπαντός οι καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος, από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία, όχι μόνον δεν τηρεί τους κανόνες της καλής γειτονίας, που είναι προϋπόθεση συνεχίσεως της ενταξιακής της πορείας προς την Ε.Ε., αλλά αντιθέτως ποδοπατεί αυτούς. Συμπεριφέρεται ως κράτος - «τραμπούκος» χωρίς να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες, που αυτό έχει υπογράψει. Παραλλήλως υφίστανται και λειτουργούν σ΄αυτή εξτρεμιστικές οργανώσεις, που δεν έχουν θέση σε καμία δημοκρατική χώρα.
Κατόπιν τούτου, η Κυβέρνηση έχει το εθνικό χρέος, όχι μόνον να καταγγείλει στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., του Ν.Α.Τ.Ο. και του Ο.Η.Ε., τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος από την τουρκική αεροπορία, αλλά και την πολλαπλώς εκδηλουμένη επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της χώρας μας. Να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό γιατί δεν ίσχυσε το άνω moratorium κατά το εφετινό θέρος. Και τέλος να ζητήσει αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία, επικαλούμενη το προηγούμενο της αποφάσεως της Κομισιόν για την Κροατία, δια της οποίας ανεστάλη αορίστως η διαπραγματευτική διαδικασία, διότι η Κροατία έχει συνοριακές διαφορές με τη Σλοβενία, που είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε.
Η Τουρκία, όχι μόνον έχει συνοριακές διαφορές με την Ελλάδα, στη θάλασσα και τον αέρα, αλλά και δεν σέβεται τις υποχρεώσεις της, που η ιδία έχει αναλάβει έναντι της χώρας μας, δια διεθνών συμβάσεων, αμφισβητούσα πλέον εμπράκτως και αυτή την έκταση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος.
Εξεδίωξε τους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου. Εγκατέστησε στα δύο τελευταία νησιά Τούρκους από τα βάθη της Ασίας και καταδίκους εγκληματικών φυλακών. Εμποδίζει τη λειτουργία της Σχολής της Χάλκης, που ανήκει κατά κυριότητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και τέλος υποκινεί τους Μουσουλμάνους της Θράκης σε ενέργειες εναντίον της πατρίδος μας, δια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που τείνει να καταστεί στρατηγείο αποσταθεροποιήσεως των Βαλκανίων.
Ενόψει όλων τούτων, οι μεν συνεταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι περισσότερο αποφασιστικοί και επιφυλακτικοί έναντι της Τουρκίας, οι δε σύμμαχοί μας στο Ν.Α.Τ.Ο. να αντιληφθούν ότι η τακτική της ανοχής και ενθαρρύνσεως των Τούρκων δεν συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.



ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: