ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ;;!!!






ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΑΚΗ

…Που είναι ακριβώς το κομμάτι που λείπει-σαν δαγκωνιά απ' άλλο στόμα… στα σύνορα μας πάνω απο την Ξάνθη, ως “λαιμός-στένωση” εκεί που το αμυντικό βάθος της χώρας γίνεται
μόνο 80 χιλιόμετρα;;!!!!!

Για να καταλαβαίνουμε πως ο Τζέφρι συμφωνεί να ανοίξει ο δρόμος μεταξύ Ελληνικών και …Ελληνικών Εδαφών, που σήμερα τα κατέχουν οι απόγονοι των βουλγαροκομιτατζήδων φονιάδων του Τέλλου Άγρα και “υπηρέτες” των Αμερικανοτούρκων στα Βαλκάνια…
Η ανατολική Ρωμυλία ή Βόρειος Θράκη ενσωματωμένη σήμερα στη Βουλγαρία, αποτελεί το Βόρειο τμήμα της μιας ενιαίας Θράκης όπως ήταν αυτή ορισμένη γεωγραφικά και όπως καθορίζεται στους διεθνείς χάρτες μέχρι σήμερα.
Τα γεωγραφικά όρια της Θράκης εκτείνονται από τον Αίμο μέχρι το Αιγαίο και από το Νέστο μέχρι τον Εύξεινο Πόντο.
Το Ανατολικό τμήμα της Θράκης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη είναι ενσωματωμένο σήμερα στην Τουρκία το Βόρειο όπως προαναφέρθηκε είναι ενσωματωμένο στην Βουλγαρία και το Δυτικό και μικρότερο τμήμα στην Ελλάδα.
Η ενιαία Θράκη έχει έκταση περίπου 79.000 τ. χλμ. Από αυτά, τα 35.900 τ. χλμ ανήκουν στην Βουλγαρία, τα 34.615 τ. χλμ ανήκουν στην Τουρκία και τα 8.580 τ. χλμ στην Ελλάδα.
Το τμήμα της Θράκης που ενσωματώθηκε στη Βουλγαρία όπως προαναφέρθηκε λέγεται και Ανατολική Ρωμυλία. Η Ανατολική Ρωμυλία απλώνεται από το όρος Αίμος Βόρεια, μέχρι το όρος Ροδόπη Νότια και από το όρος Όρβηλος Δυτικά μέχρι τον Εύξεινο Πόντο Ανατολικά.
Είναι η χώρα των ρόδων που στις καταπράσινες κοιλάδες της ρέει ο Έβρος, ο γιός της Ροδόπης και του Αίμου, όπως θέλει η Ελληνική παράδοση και στις όχθες του οποίου αντήχησε η λύρα του Ορφέως του πρώτου αντιπροσώπου του Θεού Απόλλωνα, του πατέρα των Ελευσινίων Μυστηρίων, αλλά και του Μονοθεϊσμού της ρίζας της Ελληνικής φυλής, της δημιουργίας του κόσμου.
Η Ανατολική Ρωμυλία παραμένει αμιγώς Ελληνική κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους, ακμάζει κατά την εποχή του Βυζαντίου ενώ παραμένει αναλλοίωτη κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Κατά την εθνεγερσία του 1821, η συμμετοχή των Ανατολικορωμυλιωτών ήταν ευρύτατη. Ο Αντώνιος Κομιτζόπουλος από την Φιλιππούπολη ήταν ένας από τους οκτώ πρώτους Φιλικούς.
Η οικογένεια Κουμπάρη από την Μεσημβρία ανέπτυξε δραστηριότητα στις γραμμές της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό. Στον Ιερό Λόχο του Υψηλάντη συμμετείχαν Ανατολικορωμυλιώτες.
Ο Μητροπολίτης Αγχιάλου Ευγένιος Καραβίας απαγχονίστηκε στην Κων/λη μαζί με τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ και τους Μητροπολίτες Εφέσου και Νικομήδειας, την Ανάσταση του 1821.
Δυστυχώς όμως η απελευθέρωση γι αυτό το πολύπαθο τμήμα του Ελληνισμού δεν ήρθε.
Στο συνέδριο του Βερολίνου (1876) η Ανατολική Ρωμυλία καθίσταται <<Αυτόνομη υπό την άμεση πολιτική και στρατιωτική εξουσία του Σουλτάνου>>. Ο κυβερνήτης θα είναι χριστιανός (όχι απαραίτητα Βούλγαρος) και θα εκλέγεται από την Πύλη με τη συγκατάθεση ων Μεγάλων Δυνάμεων.
Το 1885 οι Βούλγαροι με πραξικόπημα κηρύσσουν την ένωση της Ανατολικής Ρωμυλίας με την Βουλγαρία.
Από το 1885 μέχρι και το 1906 ακολούθησαν φοβεροί διωγμοί και σφαγές των Ελλήνων. Τα δύσκολα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να έρθουν ως πρόσφυγες στην απελευθερωμένη Ελλάδα.
Με την ( ομαλοποίηση των σχέσεων ) Ελλάδος-Βουλγαρίας διαπιστώθηκε ότι σε όλες σχεδόν τις περιοχές της γειτονικής χώρας υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι παρέμειναν εκεί σκλάβοι και κατόρθωσαν παρά τις τεράστιες δυσκολίες να διατηρήσουν μέσα τους τη σπίθα του Ελληνισμού. !!!!!!!!!!

http://melostisneos.wordpress.com

Ο.Ε.Ν. ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: