ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ





ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ. κ. Φ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ


<< ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ >>

<< ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΟΠΟΤΕ
ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ >>

<< ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ >>

Είναι Θρακιώτης - Κομοτηναίος που βρίσκεται για πρώτη φορά στην ύπατη θέση ο Φράγκος Φραγκούλης, ο αρχηγός ΓΕΣ που έρχεται πάντα αθόρυβα δίχως τυμπανοκρουσίες σε ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ σε συνεργασίες με επιτελείς με γνώμονα την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και την ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Αρχηγέ καλώς ήρθατε εδώ στην Θράκη, ένας γνώριμος και αγαπημένος χώρος. Να μας μιλήσετε μέσα στα πλαίσια των στενών αρμοδιοτήτων σαν για το ειρηνικό έργο του στρατού , ένα έργο που το βλέπουμε πολλές φορές και το συναντάμε μέσα σε κοινωνίες που το έχουν ανάγκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ είναι συνυφασμένος με την κοινωνία μας, έχει άρρηκτους δεσμούς, ΟΙ ΠΟΘΟΙ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ , ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουν το δικό τους κομμάτι μέσα στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ και συνεχίzει……….

Στις επιδιώξεις του EΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ είναι, πέραν των υποχρεώσεων που έχει να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία, είναι να επιδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο, να έχει κοινωνική προσφορά και να είναι πάντα κοντά στον πολίτη. Με τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ, τα νέα παιδιά έχουν πυκνώσει τις τάξεις και μπορώ να πω ότι η Θράκη μας πρωτοπορεί σε αυτό το κομμάτι, έχουμε ικανότατα στελέχη που προέρχονται από αυτή την περιοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Αν σας ρωτούσα για την ετοιμότητα και το ετοιμοπόλεμο του Ελληνικού στρατού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: -Εγώ θα σας απαντήσω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ , διότι ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕ στην ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, συμβάλουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τρείς είναι εδώ οι λαοί της περιοχής και προσβλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον………

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια είναι μια καλή ημέρα στην διάρκεια της θητείας σας, η πιο λαμπερή, η πιο χαρούμενη ημέρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: -Η κάθε επόμενη ημέρα που ξεκινάει είναι μια λαμπερή μέρα για όλους μας, γιατί σας είπα πρέπει πάνω από όλα να βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι και με αισιοδοξία. Εάν χάνουμε το κουράγιο μας, τότε έχουμε χάσει την μάχη με την ζωή και με αυτό που λέγεται όραμα ή ένα καλύτερο αύριο που το οφείλουμε στα παιδιά μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Αλήθεια αρχηγέ όταν βλέπετε στους τοίχους το σύνθημα «εκεί
που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός» πως αισθάνεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : -Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά γιατί ξέρω ότι ο στρατός διοικείται διά της λογικής και δεν είναι άλογος. Βέβαια η απόλυτη πειθαρχία και η τάξις πολλές φορές προβληματίζουν τους νέους μας και εκεί που ήταν τα παιδιά του «ΦΡΑΠΟΓΑΛΟΥ», ξαφνικά είναι συγκροτημένες προσωπικότητες, έτοιμες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες, άρα δεν υπάρχει αυτό το σύνθημα παρά μόνο ως ένας μύθος που καλά υπάρχει και ανδρώνεται διότι έτσι είναι πιο προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν για τον Φράγκο Φραγκούλη ανεκπλήρωτα όνειρα όταν έχει φτάσει στο ύπατο της ιεραρχίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: -Από την αρχή που συζητάμε λέμε αυτό το πράγμα, ότι ο άνθρωπος πρέπει να βλέπει την επόμενη ημέρα σαν την πιο λαμπρή ημέρα, αν σταματήσεις να έχεις οράματα και όνειρα και σχέδια για το μέλλον, τότε έχεις τελματώσει.!!!!!!!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ :

http://www.xronos.gr

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΗΓΗΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ,
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ,ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ
ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΚΕΣ
ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ
ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο.Ε.Ν. ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: