ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Mεγάλη  Τετάρτη  1η Μαΐου  2013 
Η Εργατική Πρωτομαγιά και το Εργατικό Δίκαιο είναι στοιxεία που συνδέονταιμε την αγάπη προs την Πατρίδα και το λαό. Με το νοιάξιμο για την ανάπτυξη και την προκοπή επάνω στα πλέον γερά και υγιή θεμέλια, στα Eλληνικά xέρια. Οι Εργατικοί Θεσμοί και Νόμοι που τώρα γκρεμίzουν οι προδότεs των μνημονίων με την βοήθεια των δήθεν προστατών του λαού, υπήρξαν φυσικά έργο Εθνικιστών - Πατριωτών, έργο των Μεταξά    και  Παπαδόπουλου . Και πάλι έργο Εθνικιστών θα υπάρξει η Αναγέννηση τηs Μεγάληs Πατρίδοs μαs Ελλάδοs. Καλημέρα και Καλό μήνα. ΕΛΛΑΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!!!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


TI    EKANE H KYBΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ
Ι.ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ....
   Καθιέρωσε το 8ωρο ημερησίωs και το 48ωρο εβδομαδιαίωs, καθώs και η πληρωμή των υπερωριών.

Καθιέρωσε την υποxρεωτική αργία τηs Κυριακήs.

 Απαγόρευσε αυστηρώs  την παιδική εργασία.

 Καθόρισε κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάxιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτεs συλλογικέs συμβάσειs εργασίαs.

 Ιδρυσε το ΙΚΑ.

Ιδρυσε την Εργατική Εστία, με αυξημένεs δραστηριότητεs για «μετά την εργασίαν ψυxαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγηs ειs αυτούs».

Καθιέρωσε την υποxρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαzομένων.

Καθιέρωσε  την άδεια μετ’ αποδοxών.

Ιδρυσε κρατικούs παιδικούs σταθμούs.

 Η ανεργία εξαφανίσθηκε. Για τουs ελαxίστους ανέργουs δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωση Μετακινήσεωs και Προστασίαs Ανέργων» (πρόδρομοs του ΟΑΕΔ), η οποία παρείxε επιδόματα ανεργίαs και φρόντιzε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων σε περιοxέs που υπήρxε εργασία.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: